ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Στην Κρήτη, η πείνα αναγκάζει τους γύπες να κατεβαίνουν στις πόλεις….

Δύο ακόμη νεαρά Όρνια ήρθαν για περίθαλψη στους εθελοντές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) στην Κρήτη μέσα σε πέντε μέρες.

Σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται τα συγκεκριμένα περιστατικά προβληματίζουν και θέτουν άμεσα και πιεστικά το θέμα της πραγματικής και ουσιαστικής λειτουργίας ταϊστρών, που θα βοηθήσουν στην επιβίωση αυτών των πλασμάτων που είναι σε έλλειψη στην περισσότερη Ελλάδα και στην Κρήτη έχει πέσει το βάρος να περιφρουρήσει τον καλό πληθυσμό που έχει ακόμη.

Η ανακοίνωση :

«Το Σάββατο 26/9 ειδοποιηθήκαμε ταυτόχρονα σχεδόν από έναν ιδιώτη, τον κο Μανώλη Μπαντουράκη και την Πυροσβεστική για έναν Γύπα που έπεσε σε μια γειτονιά στo Κορακοβούνι (κυριολεκτικά προσγειώθηκε πάνω στο μηχανάκι που οδηγούσε). Το πουλί έπιασε ένας γείτονας, ο κος Μιχάλης Κυριακίδης και εθελοντές του ΕΚΠΑΖ πήγαν και το παρέλαβαν.
Ο Γύπας ήταν υποσιτισμένος και σε κατάσταση σοκ. Πήρε τις Πρώτες Βοήθειες, συνήλθε πολύ γρήγορα και άμεσα μεταφέρθηκε στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα όπου θα μείνει για να δυναμώσει και θα επιστρέψει το ερχόμενο Καλοκαίρι για να απελευθερωθεί.

 

Χθες Τετάρτη 30/9, άλλος ένας νεαρός Γύπας προσγειώθηκε σε μια πολυκατοικία στις Μοίρες και στην συνέχεια έπεσε στην κοντινή παιδική χαρά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι των Μοιρών, ειδοποίησαν τις Δασικές Αρχές Ηρακλείου και δύο Δασοφύλακες, ο κος Γιάννης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Τρευλάκης μετέβησαν στις Μοίρες, έπιασαν το ζώο και το έφεραν στο Ηράκλειο όπου και το παραλάβαμε. Και αυτό το μικρό ήταν υποσιτισμένο και ταλαιπωρημένο από την περιπέτεια που πέρασε.

Να σημειώσουμε ότι είναι ο 3ος νεαρός Γύπας που παίρνουμε μέσα στον Σεπτέμβρη ( και δύο ακόμη βρέθηκαν νεκροί το Σάββατο, ο ένας νεαρός βρέθηκε νεκρός στην Χερσόνησο και ο άλλος πέθανε από ηλεκτροπληξία την ίδια μέρα).
Φυσικά αυτά τα συχνά περιστατικά Γυπών που πεινασμένοι φεύγουν από τα βουνά, κατεβαίνουν χαμηλά και καταλήγουν να πέφτουν μέσα στις πόλεις μας προβληματίζουν και θέτουν άμεσα και πιεστικά το θέμα της πραγματικής και ουσιαστικής λειτουργίας ταϊστρών, που θα βοηθήσουν στην επιβίωση αυτών των πλασμάτων που είναι σε έλλειψη στην περισσότερη Ελλάδα και στην Κρήτη έχει πέσει το βάρος να περιφρουρήσει τον καλό πληθυσμό που έχει ακόμη.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους εμπλεκόμενους, την Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, την Πυροσβεστική Ηρακλείου, όλους τους ιδιώτες που βοήθησαν με την καρδιά τους και τις MINOAN LINES για την πολύτιμη βοήθειά τους στην μεταφορά των ζώων.»

Πηγή: zarpanews.gr

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 04/10/2015 by in Άγρια Ζωή,Επικαιρότητα,Περιβάλλον and tagged , , .

Πλοήγηση

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: