ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

«Η χειμερινή σύναξις των αγροφυλάκων»!!!…


Mount-Olympus-Summer
Λίγους μήνες μετά την πρότασή του για στρατολόγηση εθελοντών ελεγκτών περιβάλλοντος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης εξέφρασε την Τρίτη την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την «Αστυνομία Φύσης»!!!..

Οι υπάλληλοι της νέας υπηρεσίας, σύμφωνα με τον ίδιο, «μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα».

Ο κ. Τσιρώνης χρησιμοποιεί επικοινωνιακές διατυπώσεις περί προστασίας του περιβάλλοντος, την ίδια ώρα που ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου και των περιφερειακών υπηρεσιών καταρρέει.

Σήμερα στην άλλοτε νευραλγική Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) υπηρετούν περί τους 60 επιθεωρητές περιβάλλοντος, δόμησης, ενέργειας και μεταλλείων. Παράλληλα, οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών πνέουν τα λοίσθια, ενώ στα δασαρχεία υπηρετεί λιγότερο από το 1/4 του προσωπικού που προβλέπουν τα αντίστοιχα διεθνή πρότυπα.

Γιατί η κυβέρνηση δεν στηρίζει τη λειτουργία δοκιμασμένων και έμπειρων υπηρεσιών αλλά προτίθεται να δημιουργήσει νέες δομές;

Πώς θα στελεχωθεί η «Αστυνομία Φύσης» όταν ισχύει ο μνημονιακός κανόνας «μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις»; Μήπως ως συνήθως -και με τις ευλογίες των θεσμών- η πρόσληψη θα αφορά τη γνωστή τακτική με τους πενταμηνίτες, οκταμηνίτες και άλλους «-μηνίτες», κάνοντας λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις για τους μη έχοντες σταθερή και μόνιμη εργασία;

Το βέβαιο είναι ότι, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε πριν από οποιαδήποτε πρόταση να έχει προηγηθεί υπεύθυνη και τεκμηριωμένη επεξεργασία και όχι ανακοινώσεις-πυροτεχνήματα. Άλλωστε, ακόμη περιμένουμε τη δημιουργία σώματος εθελοντών ελεγκτών περιβάλλοντος.

Όπως και να έχει, το όλο θέμα θύμισε τους αγροφύλακες του 1993, τη… μάχη της γράνας του Βύρωνα Πολύδωρα κατά της κατάργησής τους, αλλά και την προσπάθεια επανασύστασης του σώματος σαν «Οικολογική Αστυνομία». Και τώρα έρχεται η αριστεροοικολογική ιδέα της «Αστυνομίας Φύσης».

Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια… λοιπόν.

Kείμενο-πηγή: Τράτσα Μάχη, απο το ToΒΗΜΑ.gr

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: