ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Η ΚΟΜΑΘ απέστειλε επιστολή προς τον Υπ. Παιδείας για τις ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία…..

komath1
Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, απέστειλε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ), για το θέμα των ενημερωτικών παρουσιάσεων σε σχολεία από το επιστημονικό προσωπικό της.

Η ΚΟΜΑΘ ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό ότι απασχολεί επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από δέκα (10) μόνιμους επιστημονικούς συνεργάτες, που είναι ειδικευμένοι σε θέματα άγριας πανίδας και προστασίας περιβάλλοντος, οι περισσότεροι κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου. Τονίζει δε, ότι μετά από το Δημόσιο, η ΚΟΜΑΘ είναι ο οργανισμός που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό μόνιμων Δασολόγων στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή «οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας δέχονται συχνά αιτήματα από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς για την πραγματοποίηση ανάλογων παρουσιάσεων και σε κάποιες φορές ανταποκρίνονται, ανάλογα με το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους».

Τέλος, επισημαίνει ότι η δυσάρεστη αναστάτωση, η οποία επιχειρεί, με ιδιοτέλεια, να απαξιώσει το κύρος του ειδικευμένου προσωπικού της δημιουργήθηκε «υπό το στενό πρίσμα αντικυνηγετικού πνεύματος».

Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επιστολή δημοσιεύτηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο της ΚΟΜΑΘ αλλά έχει ημερομηνία 17/2/2016. Από ότι φαίνεται, η επιστολή στάλθηκε μια ημέρα πριν την έκδοση της εγκυκλίου από Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία δίνει εντολή στις σχολικές μονάδες να μην απευθύνουν προσκλήσεις σε φορείς των οποίων εκπρόσωποι που θα έρθουν σε επικοινωνία με μαθητές είναι μέλη Κυνηγετικών Συλλόγων.

Πηγές: η σελίδα της Κομαθ  (με την πλήρη επιστολή της) και το δημοσίευμα του «Δασαρχείο».

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: