ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Συνοπτικός Απολογισμός της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για την Κυνηγετική Περίοδο 2015 – 2016

komath1

«Προστατεύουμε – Ωφελούμε την Άγρια Πανίδα»

Ποτέ άλλοτε πιο απαραίτητη η λειτουργία της

Η συμβολή της Θηροφυλακής της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης είναι καθοριστική στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στις συνεχείς περιόδους οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα. Με αποκλειστικά τα χρήματα των Ελλήνων κυνηγών και χωρίς καμιά επιβάρυνση του Δημοσίου, η Θηροφυλακή της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ είναι ο μοναδικός φορέας φύλαξης στη Β. Ελλάδα, που βρίσκεται 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα στους κυνηγοτόπους, τα δάση, τις αγροτικές περιοχές, τους υγρότοπους και τις προστατευόμενες περιοχές της Μακεδονίας & Θράκης.

Συνεργασία με Κυνηγετικές Οργανώσεις και Δασική Υπηρεσία για τη φύλαξη ευαίσθητων περιοχών.
Την άνοιξη του 2015 η ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ μέσω της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής συνεργάστηκε με την ΚΣΕ και τις άλλες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας σε νησιά του Ιονίου. Συνολικά 16 Θηροφύλακες με 9 οχήματα της ΣΤ ΚΟΜΑΘ διένυσαν 11.846 χιλιόμετρα για να συμβάλλουν στην πάταξη του φαινομένου.


Φορέας με ανακριτικά καθήκοντα

Σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη

Η δυνατότητα ασκήσεως ανακριτικών καθηκόντων από τη Θηροφυλακή της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ οδήγησε στον έλεγχο 21.913 ατόμων μετά από περιπολίες 1,23 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Συνολικά υποβλήθηκαν 265 μηνύσεις σε 255 άτομα τα οποία υπέπεσαν σε 626 παραπτώματα την περίοδο Μάρτιος 2015 – Φεβρουάριος 2016.


Δύναμη της Θηροφυλακής

Την υπηρεσία τους στο πεδίο προσέφεραν 60 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, 17 μόνιμοι Θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς και 15 εποχικοί θηροφύλακες. Χρησιμοποίησαν για τις περιπολίες τους τα ιδιόκτητα οχήματα, τον ρουχισμό και τον λοιπό εξοπλισμό των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αγορασμένα αποκλειστικά από τα χρήματα του Έλληνα κυνηγού. Τον Δεκέμβριο 2015 αποχώρησε οικειοθελώς ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Ιωάννης Δαρόγλου, που υπηρέτησε για 14 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου.
Η ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ τον ευχαριστεί για το έργο του και τη συμβολή του στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας. Ταυτόχρονα έγινε προκήρυξη για κάλυψη των κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν από τις αποχωρήσεις ή τις συνταξιοδοτήσεις θηροφυλάκων.


Κοινωνική και περιβαλλοντική συμβολή της Θηροφυλακής της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ

Συμβολή στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, στην παθητική και ενεργητική επιτήρηση της λύσσας, στη διάσωση τραυματισμένων ειδών της άγριας πανίδας, στην ανεύρεση πολιτών που χάθηκαν σε δύσβατες περιοχές.

Η διαρκής παρουσία της Θηροφυλακής της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ στο ύπαιθρο έχει οδηγήσει τις Δημόσιες Υπηρεσίες να επιζητούν την αρωγή της σε διάφορα ζητήματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής σημασίας. Την προηγούμενη χρονιά οι Θηροφύλακές μας συνέδραμαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, στη συλλογή νεκρών θηλαστικών για την παθητική επιτήρηση της λύσσας, στη διευκόλυνση των συνεργείων ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, στη διάσωση εγκλωβισμένων ή τραυματισμένων αρκούδων, ζαρκαδιών, πτηνών, στην περισυλλογή νεκρών ειδών της άγριας πανίδας, καθώς και στην ανεύρεση δεκάδων συμπολιτών μας που χρειάστηκαν βοήθεια σε δύσβατες δασικές περιοχές.

Πηγή: Σελίδα Κομαθ

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: