ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Ροδόπη: «Γέμισε κυνηγούς η ύπαιθρος μας»!!!…

Featured Image -- 4244

Καλύτερα από πέρυσι φαίνεται να πηγαίνει η έκδοση κυνηγετικών αδειών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής.

 

Γέμισε κυνηγούς η ύπαιθρος της Ροδόπης, με χιλιάδες συμπολίτες μας να ξεχύνονται στην φύση μόνοι τους ή σε συντροφιές, καθώς η φετινή κυνηγετική περίοδος έχει ξεκινήσει από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου.

Βέβαια η φετινή χρονιά δεν ήταν όπως οι προηγούμενες για τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα αγώνα δρόμου ώστε να εκδοθούν οι άδειες για τα μέλη του, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην υπογραφή της Ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι από τον αρμόδιο υπουργό, που έγινε μεγαλύτερη, γιατί άργησε να εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 Πάντως ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Καραφύλλης μιλώντας στον ΠτΘ ήταν αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως τη Δευτέρα που θα γνωρίζουν ακριβώς πόσες άδειες εκδόθηκαν, ο Σύλλογος θα έχει ξεπεράσει τις περυσινές και μάλιστα αρκετά, μιας και πέρυσι εκδόθηκαν 1.950 άδειες, ενώ φέτος περιμένουν να ξεπεράσουν τις 2.000.

Να σημειώσουμε δε πως ο Σύλλογος για την εξυπηρέτηση των κυνηγών θα είναι ανοιχτός και σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8, ενώ την Κυριακή ο Σύλλογος θα είναι ανοιχτός από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

 

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους συλλόγους

«Μας ταλαιπώρησε πολύ η διαδικασία με τη Ρυθμιστική» σημείωσε ο κ. Καραφύλλης, τονίζοντας πως τις τελευταίες δύο μέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου πρέπει να τρέχουν για να εκδώσουν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα χιλιάδες άδειες.

Οι δασικές υπηρεσίες βέβαια βοήθησαν, όμως όταν 200.000 κυνηγοί σε όλη τη χώρα προσπαθούν να βγάλουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άδειες, δημιουργούνται μεγάλες δυσκολίες.

Η Ρυθμιστική πάντως, παρά τους φόβους που είχαν εκφράσει οι σύλλογοι το προηγούμενο διάστημα, ήταν παρόμοια και μάλιστα σε μερικά σημεία πιο καλή από την περυσινή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αύξηση της κάρπωσης αγριόχοιρων.

«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά που κάναμε ως Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, και πιστεύω ότι πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι» σημείωσε ο πρόεδρος, απευθύνοντας κάλεσμα στους κυνηγούς της Ροδόπης να επιστρέψουν στην αγκαλιά του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, που φέτος κάνει ένα νέο ξεκίνημα με ένα νέο ΔΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως ο Σύλλογος είχε μια πληθώρα δράσεων το διάστημα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, μιας και βοήθησε την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική όπου χρειάστηκε, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

Ελάχιστες αλλαγές στη Ρυθμιστική

Οι κυνηγοί φέτος μπορούν να περιμένουν να συναντήσουν πληθώρα πουλιών, όπως τρυγώνια, ορτίκια και φάσες ενώ θα πρέπει, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική, να φορούν πάντα πορτοκαλί γιλέκο.

Η νέα Ρυθμιστική ακολουθεί την περσινή με ελάχιστες, και όχι σημαντικές αλλαγές

Οι διαφορές σε σχέση με την περσινή Ρυθμιστική είναι η αύξηση του ορίου κάρπωσης του αγριογούρουνου από 5 σε 6 άτομα σε όλη τη χώρα, ενώ στην Πελοπόννησο και Εύβοια είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί τα ζώα προκάλεσαν φέτος καταστροφές, μείωση κατά 10 ημέρες της περιόδου θήρας της ασπρομετωπόχηνας, το κυνήγι της αλεπούς, χωρίς σκύλο, από 20 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτέμβρη και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των ζωνών διάβασης αλλά και η περιορισμένη χωρικά και για ένα μόνο έτος, απαγόρευση της πετροπέρδικας στην περιοχή του Χελμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της κυνηγετικής περιόδου θηρεύονται ελάχιστα είδη, αφού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να ασκηθεί η θήρα, παρά μόνο σε συγκεκριμένες και σχετικά περιορισμένες εκτάσεις, που καθορίζονται ως ζώνες θήρας τρυγονιών, ορτυκιών, δενδρόβιων και λοιπών περιστεροειδών, όπου κι εκεί θηρεύονται λιγοστά είδη, με το κυνήγι των αγριογούρουνων, της μπεκάτσας και του φασιανού καθώς και όλων των υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών να ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Tου Κώστα Μαρκενδούδη,

Πηγή:  paratiritis-news.gr

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πλοήγηση

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: