ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Ε’ Κ.Ο. Ηπείρου: «Ξεκίνημα της χρονιάς για τους κυνηγούς»!!…

 

Ξεκίνημα της χρονιάς για τους κυνηγούς –  Με μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις, ξεκίνησε το Σάββατο η κυνηγετική περίοδος.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται από σήμερα χιλιάδες κυνηγοί σε ολόκληρη τη χώρα, αφού η νέα κυνηγετική περίοδος ανοίγει την αυλαία της, χωρίς δραματικές αλλαγές σε σχέση με όσα είχαν διαρρεύσει ως προτάσεις το προηγούμενο διάστημα.

Η Ρυθμιστική θήρας της νέας περιόδου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, όπως και ο καθορισμός των τελών και συνδρομών για τη θήρα και από σήμερα οι κυνηγοί μπορούν να ασκήσουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα στις ζώνες διάβασης, όπου επιτρέπεται το κυνήγι.

Η βασικότερη αλλαγή που αφορά τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού της κάρπωσης του αγριόχοιρου από πέντε σε έξι ανά ομάδα κυνηγών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος αριθμός τους ανά την επικράτεια.  Επίσης όμως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια επιτρέπεται το κυνήγι της αλεπούς, επίσης στις ζώνες διάβασης και χωρίς σκύλο δίωξης, με επίκεντρο αυτή τη φορά όμως την προσπάθεια αντιμετώπισης της λύσσας.

Στο μήνυμά του ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ χαιρετίζει την υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής και αναφέρεται στις προσπάθειες που καθόρισαν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

«Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων με το αρμόδιο Υπουργείο, η υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, δικαιώνοντας παράλληλα όλους εκείνους που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή και στις συζητήσεις».


Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ θεωρεί, ότι η συγκρότηση ενός αρραγούς μετώπου από την κυνηγετική οικογένεια, απέναντι στις παράλογες θέσεις που εκφράστηκαν σε βάρος του κυνηγίου το περασμένο διάστημα, αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη και ταυτόχρονα τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές προσπάθειες.

Η ενεργοποίηση του συνόλου των Διοικητικών Συμβουλίων της Συνομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων, σε συνεργασία με το σύνολο σχεδόν των φορέων του α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτέλεσαν τον καταλύτη των εξελίξεων και της υπογραφής της νέας Ρυθμιστικής.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν αναμφίβολα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε’ ΚΟΗ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια υπέρ της διατήρησης της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα μας, ως έχει, περιγράφοντας και αναλύοντας τη σπουδαιότητα του κυνηγίου για την τοπική οικονομία, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και φυσικά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, σημαντική ήταν η στάση και υποστήριξη των θέσεών μας, από τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου.

Featured Image -- 3457

Αναμφίβολα όμως, καταλύτης των εξελίξεων ήταν τα αδιάσειστα επιστημονικά επιχειρήματα και στοιχεία των κυνηγετικών οργανώσεων απέναντι σε αστήρικτες προτάσεις και ιδεοληψίες, τα οποία έγιναν αποδεκτά από την επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου.

Επιχειρήματα και στοιχεία που προέρχονται και στηρίζονται σε μελέτες και μετρήσεις ετών, που συνεχίζονται καθημερινά σε όλη την επικράτεια και αποτελούν βασικό στοιχείο της αποτύπωσης της σημερινής εικόνας του κυνηγίου στη χώρα και αποτέλεσαν τη βάση για την έκδοση της νέα ρυθμιστικής.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ, ευχαριστεί θερμά τους βουλευτές των κομμάτων που υποστήριξαν τις θέσεις μας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου καθώς και το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αμέριστη συμπαράσταση και εύχεται στους χιλιάδες κυνηγούς μας μία καλή κυνηγετική περίοδο, επισημαίνοντας την απόλυτη ανάγκη λήψης όλων των προληπτικών μέτρων, για την αποφυγή και του παραμικρού ατυχήματος.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα είναι πανταχού παρούσα, λειτουργώντας ως θεματοφύλακας της προστασίας της κυνηγετικής δραστηριότητας, από εκείνους, τους ευτυχώς ελάχιστους, που αμαυρώνουν την εικόνα της κυνηγετικής οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ε’ ΚΟΗ.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος

Ευχές για καλή κυνηγετική χρονιά με συστάσεις για την υποχρεωτική έκδοση των αδειών θήρας για όλους και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας από ατυχήματα ή δυστυχήματα εξέφρασε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ευάγγελος Λύτρας.

«Κανείς δεν πρέπει να κυνηγά χωρίς άδεια, κανείς δεν πρέπει να κυνηγά χωρίς να φορά το φωσφοριζέ γιλέκο προστασίας. Να σεβαστούμε όλοι μας τους ανθρώπους της υπαίθρου, τη δουλειά του και την περιουσία του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Η Γιορτή του Κυνηγού στις 27 Αυγούστου

Το άλλο Σάββατο στο μεταξύ, είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της Γιορτής του Κυνηγού που εφέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί τις νυχτερινές ώρες και όχι την ημέρα.
Η Γιορτή του Κυνηγού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Σκοπευτήριο του Συλλόγου δίπλα στο στρατόπεδο Περάματος και θα ξεκινήσει στις 19.30 με τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του Σκοπευτηρίου

 

Πηγή:  epirusin.blogspot.gr  & epirusonline.gr

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: