ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Τροφή για τα πλατώνια και τα σποροφάγα πουλιά της Λήμνου….


Τρυφύλλι και καλαμπόκι προσέφεραν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου σε συνεργασία με τη Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, στα πλατώνια του Κάστρου της Μύρινας.

Επίσης τροφή μοιράστηκε και σε σποροφάγα πουλιά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λήμνου.

Η ρίψη σπόρων πραγματοποιήθηκε σε σημεία υγρότοπων.

 

 

Οι απαγορεύσεις στο  Ν. Λέσβου.

 

Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου καθιστά γνωστό ότι, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Δεύτερο – Αρ. Φύλλου 4333), η υπ’ αριθ. 92776/2912-2016 απόφαση του Γεν. Γρ. Α.Δ.Αι. με αριθ. Δ.Α.Δ 5/2016 (ΑΔΑ ΩΗ5ΗΟΡ1Ι-9ΩΩ), περί απαγόρευσης θήρας, στις περιπτώσεις επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις και παγετός παρατεταμένης διάρκειας ή έντασης) στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Λέσβου.

Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης και επειδή τις τελευταίες ημέρες επικράτησε παγετός και οι χιονοπτώσεις κάλυψαν σχεδόν όλη την έκταση των νησιών του νομού μας, μέχρις άρσης αυτών των συνθηκών απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος από 10-01-2017 μέχρι νεωτέρας.

 ->  Απόφαση: αριθμ. 92776/29-12-2016 – Δ.Α.Δ. 5/2016 (ΦΕΚ Β´ 4333/30.12.2016)
«Απαγόρευση θήρας σε περίπτωση χιονοπτώσεων στα όρια του Νομού Λέσβου για την κυνηγετική περίοδο 2016-2017.».

Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητάς μας (όρια Ν. Λέσβου) κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2016-2017, όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται πλήρως με χιόνι και ιδιαίτερα διά παρακολουθήσεως των ιχνών επί του χιονιού και σε περιπτώσεις ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών, όπως χιονοπτώσεων και παγετού μεγάλης διάρκειας και έντασης.

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 86/1969 και των υπ’ αριθ. 414985/29-11-1985 (Φ.Ε.Κ. 757/τ.Β ́/1985) και 37338/1807/Ε103/1-9-2010) (Φ.Ε.Κ. 1495/τ.Β ́/2010 κοινής υπουργικής απόφασης όπως ισχύουν σήμερα.

Η εφαρμογή και η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα αρμόδια όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ., των Ιδιωτικών Φυλάκων Θήρας μέλη των Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο πολίτη. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2016-2017.

 

Πηγές- φωτογραφίες: Limnos.FM-100 , Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους  &  Δασαρχείο

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: