ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Ιταλία: Αναβολή της θανάτωσης λύκων μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

Η ιταλική κυβέρνηση έθεσε σε αναμονή ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για τη θανάτωση του 5% των λύκων της χώρας, προς μεγάλη ανακούφιση των οικολόγων και φιλόζωων που είχαν κινητοποιηθεί σε όλη την Ιταλία.

Το μέτρο είχε οριστεί αρχικά να εγκριθεί σε μια διάσκεψη κρατικών και περιφερειακών εκπροσώπων στη Ρώμη, αλλά μετά από σθεναρή αντίσταση ελήφθη η απόφαση να μελετηθεί περαιτέρω το θέμα.

«Οι λύκοι δεν είναι ακόμη ασφαλείς, αλλά προς το παρόν η κοινή λογική θριάμβευσε χάρις στις διαδηλώσεις», δήλωσε η Μικέλα Βιτόρια Μπραμπίλα, επικεφαλής της Ιταλικής Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος.

Μια νέα διάσκεψη, όπου θα αποφασιστεί αν θα υιοθετηθεί το σύνολο ή ένα μέρος του σχεδίου, προγραμματίστηκε για το τέλος του Φεβρουαρίου.

Ο λύκος του είδους Canis lupus italicus (υποείδος του γκρίζου λύκου), που διακρίνεται από τη γούνα του, η οποία κοκκινίζει το καλοκαίρι, αποτελεί προστατευόμενο είδος από το 1971. Πιστεύεται ότι περίπου 1.600 ζουν στις ορεινές περιοχές των Απεννίνων Όρεων και περίπου 150 στις Άλπεις.

Οι αντίπαλοι του σχεδίου επιμένουν ότι η έλλειψη πρόσφατης απογραφής πληθυσμού σημαίνει ότι οι αριθμοί στα Απέννινα μπορεί να είναι μεταξύ 1.070 και 2.472, και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν στη θανάτωση του 5%. Εξάλλου, οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι άλλα μέτρα για την προστασία των ζώων των κτηνοτρόφων της περιοχής θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν οι λύκοι.

Οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις στα ζώα τους, κυρίως σε βοοειδή, έχουν πολλαπλασιαστεί και ότι ο έλεγχος του πληθυσμού είναι αναγκαίος.

Κείμενο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: dasarxeio.com

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Πληροφορίες

This entry was posted on 07/02/2017 by in Άγρια Ζωή,Διάφορα,Περιβάλλον,Uncategorized and tagged , , .

Πλοήγηση

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: