ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

Υπ. Περιβάλλοντος: Ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι θα συνεχιστεί

Kunigos oplo


«Ο εθνικός διάλογος για το κυνήγι θα συνεχιστεί και οι κυνηγοί που σέβονται την φύση, όχι μόνον δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά αντίθετα θα ωφεληθούν πολλαπλά» ξεκαθαρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την αποχώρηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ) από τον εθνικό διάλογο.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου, «η πόρτα του υπουργείου ήταν και είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων». Επίσης, έκαναν γνωστό ότι ο υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, έχει δεχθεί προσωπικά 10 φορές εκπροσώπους και τέσσερις φορές τον πρόεδρο της ΚΣΕ σε διάστημα 16 μηνών, δηλαδή περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα.

Όπως υπογραμμίζεται, δυστυχώς «το πρόβλημα της ΚΣΕ δεν είναι ότι δεν ακούγονται επαρκώς οι θέσεις των κυνηγών. Το πρόβλημα είναι ότι επιχειρεί να είναι ο αποκλειστικός συνομιλητής του υπουργείου σε θέματα κυνηγιού και μάλιστα με αδιαφανείς επαφές.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποχώρησε από τον διάλογο μόλις κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα, στην οποία αναρτώνται και είναι στη δημόσια θέα όλες οι απόψεις κάθε πολίτη ή οργάνωσης». Επιπλέον, τονίζεται, σε έντονο ύφος, ότι «δυστυχώς, η ΚΣΕ δεν έχει μάθει να συμμετέχει σε ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο και έτσι βλάπτει τα συμφέροντα των κυνηγών που εκπροσωπεί. Η δημοκρατία οφείλει να λειτουργεί με διάλογο και όχι με λόμπι».


Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, «η Συνομοσπονδία οφείλει να απολογηθεί σε όλα τα μέλη της για την προσχηματική αποχώρηση από τον εθνικό διάλογο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι:

– Είναι απόλυτα σεβαστά όλα τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που ανήκουν στη Συνομοσπονδία, αλλά εξίσου σεβαστοί είναι και όσοι κυνηγοί δεν ανήκουν. Η ηγεσία της Συνομοσπονδίας πιθανότατα εκφράζει την πλειοψηφία των κυνηγών, αλλά το υπουργείο οφείλει να ακούει όλους τους κυνηγούς.

– Το υπουργείο οφείλει να σέβεται τις 200.000 κυνηγούς μέλη των συνεργαζόμενων συλλόγων της ΚΣΕ και είναι ανοιχτό στις απόψεις τους. Αντίστοιχα οφείλει να είναι ανοιχτό στις εκατοντάδες χιλιάδες φυσιολάτρες, ορειβάτες, ζωόφιλους, που βιώνουν την επαφή με τη φύση χωρίς να είναι κυνηγοί.

– Το υπουργείο οφείλει να είναι πρώτιστα ανοιχτό στις επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία της φυσικής κληρονομιάς, που προφανώς δεν εκπροσωπούνται από την ηγεσία της ΚΣΕ».

Πηγή: EΘΝΟΣ-Κυνήγι

Advertisements

About Δίκαννο20gauge

Μπλογκ για το κυνήγι, την κυνηγετική παιδεία, εκπαίδευση, διαχείριση θηραμάτων μας, κυνηγετικών όπλων και γομώσεων, μα και τεχνικές κυνηγιού αλλά και κυνοφιλικά ζητήματα με σκοπό- στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και την θετική συμβολή δυνατόν στην ανάπτυξη των αντίστοιχων κυνηγετικών και κυνοφιλικών χώρων στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

dasarxeio.com

ενημέρωση σε δασικά και περιβαλλοντικά θέματα

ΔΙΚΑΝΝΟ

Ειδήσεις για το κυνήγι, τα θηράματα και την ύπαιθρο μακριά από συμφέροντα και χορηγούς

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Αρέσει σε %d bloggers: